english flag real estate investing gran canaria SPANISH-flag-GESTION-INMOBILIARIA-gran-canaria hungarian flag real estate investing gran canaria

INGATLAN KEZELÉS A KANÁRI-SZIGETEKEN

GRAN CANARIA

Airbnb tanácsok most induló lakáskiadóknak cikkünk már olvasható a Magyar Milliomos Férfiak oldalán

Airbnb tanácsok most induló lakáskiadóknak cikkünk már olvasható a Magyar Milliomos Férfiak oldalán

Az ingatlanvásárlás mindig nagy lépés, főleg ha külföldön vásárolunk. Gran Canaria, Spanyolország egyik népszerű szigete, sokak álma, hogy itt vásároljanak ingatlant. Azonban az ingatlanpiac az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül, és ezek hatással vannak az ingatlan árakra is. Ezért fontos, hogy alaposan tájékozódjunk az árakról, mielőtt döntést hozunk.

Mivel az ingatlanpiac árai állandóan változnak, az árak pontos változását nehéz megjósolni. Azonban, általánosságban elmondható, hogy a COVID-19 járvány hatására az ingatlanpiac sok országban, így Spanyolországban is megváltozott.

Gran Canaria, mint egy népszerű spanyol turisztikai cél, szintén érintett volt az árváltozásokban. Azonban, az utóbbi időben az ingatlanpiac stabilitása visszatért, és a Gran Canaria-i ingatlanpiac árai emelkedni kezdtek.

Az 2021-es év folyamán a Gran Canaria-i ingatlanpiac árai általában stabilak voltak, bár egyes esetekben enyhe csökkenést mutattak. Azonban, a 2022-es év kezdetétől az árak emelkedésnek indultak. Ez az emelkedés egyrészt a kereslet növekedésének, másrészt az alacsony kamatlábaknak köszönhető.

Összességében, az árak 2021-ben Gran Canaria-n általában stabilak voltak, míg 2022-ben enyhe emelkedést mutattak. Az árak változásának további irányát nehéz előre jelezni, azonban a Gran Canaria-i ingatlanpiac stabilnak tűnik.

Az elmúlt években a Gran Canariai ingatlanpiac jelentős változásokon ment keresztül, és a sziget egyik legfontosabb gazdasági ágazatává vált. Az ingatlanpiac élénk, a sziget lakói és turistái számára egyaránt vonzó lehetőségeket kínál, azonban az árak folyamatosan változnak. A következő bejegyzésben áttekintjük a Gran Canariai ingatlanok árait, és három különböző területet hasonlítunk össze, hogy megtudjuk, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az ingatlanok négyzetméter ára.

  1. Puerto Rico

Puerto Rico a Gran Canaria déli részén található és híres a kiváló strandjairól és a számos szabadidős tevékenységről. Az ingatlanpiac itt élénk, és számos lehetőség áll a vásárlók rendelkezésére. Az árak változóak, de általában magasabbak, mint a sziget más területein. Az árak általában az apartmanok és az üdülőházak esetében a legmagasabbak. Általában 1.500 euró és 4.000 euró között mozognak négyzetméterenként.

  1. Las Palmas

Las Palmas a Gran Canariai főváros, és az északi részen található. A város ingatlanpiaca hagyományosan stabil és jól működő piac. Az árak itt általában magasabbak, mint a sziget déli részén, de még mindig elérhetők az átlagos vásárlók számára. A négyzetméter árak itt általában 1.000 és 2.500 euró között mozognak, de a belvárosi lakások árai magasabbak lehetnek.

  1. Maspalomas

Maspalomas a Gran Canaria déli részén található és egyik legnépszerűbb üdülőhely. Az ingatlanpiac itt nagyon változó, és az árak nagyban függenek az adott terület minőségétől és távolságától a tengerparttól. Általában a négyzetméter árak 1.500 és 3.500 euró között mozognak, de a városközpontban lévő luxus ingatlanok árai magasabbak lehetnek.

Összefoglaló:

Az ingatlanpiac a Gran Canarián nagyon változó, és nagyban függ a területtől és az ingatlan típusától. Általában az árak a sziget

A cikk azoknak készült, akik azon gondolkodnak, hogy rövid távú bérbeadás útján hasznosítsák ingatlanukat. 15 alapvető lépést tárunk az olvasó elé, amiknek a betartásával jelentősen növelhetjük eredményességünket ezen a területen.

Kellemes olvasást kívánunk és bízunk benne, hogy eredménnyel tudják pénzre váltani a leírtakat.

A 15 dolog, amit érdemes tudni mielőtt Airbnb-re tennéd az ingatlanod cikkünk ide kattintva olvashato.

15 dolog, amit érdemes tudni mielőtt Airbnb-re tennéd az ingatlanod